A fejlesztés mindig megtérül, túlélés helyett növekedés 

 

A pandémia számos iparágat hozott nehéz helyzetbe, azonban vannak olyan területek, ahol átszervezésekkel vagy technológiai fejlesztésekkel még magasabb fokozatba is kapcsoltak. Ön követi a külföldi trendeket? Retail statisztika!

A retail iparág az egyik leggyorsabban fejlődő terület, és mivel az árversenyben nem lehet a végtelenségig nyújtózkodni, a vásárlók kiszolgálásának minőségében kell kitűnni. A trend egyértelmű, külföldi és hazai példák is azt mutatják, hogy a technológiai fejlesztéssekkel megy a harc a vásárlók kegyeiért!

Nemzetközi felmérések (forrás: pricer.com) is azt mutatják, hogy azok a technológiai fejlesztések melyek egyszerre szolgálják az üzletek hatékony működését és a vásárlói élmény növelését a legkelendőbbek. Mik ezek?

  • A felmérésben résztvevők 89 %-a olyan technológiákat keres, melyek növelik a vásárlói élményt, ezek közül is az elektronikus polccímkéket, önkiszolgáló pénztárgépeket (SCO) valamint a többletinformációkat adó „speciális” kioszkokat.
  • A megkérdezettek 96 %-a azokat a megoldásokat részesíti előnyben, melyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik az üzletek működését. Fontos a készletnyilvántartás és optimalizálás, valamint a lopások csökkentése.
  • A kitöltők mintegy 94 %-a nélkülözhetetlennek tartja azokat a technológiákat, melyek adatokat generálnak és információkkal látják el a döntéshozókat

Fontos kiemelni, hogy a kutatásból kiderült, hogy a korábban online irányba elmozduló fejlesztések visszakanyarodtak a fizikai kereskedelem felé és inkább (55%-ban) a többcsatornás értékesítést gondolják iránymutatónak. A felmérés idején a megkérdezettek 90 %-a (!!) tervezte, hogy biztosan fog fejleszteni az üzletek automatizálásán.

Tanuljunk együtt a külföldi példákból, kövesse a trendeket a Szintézis Zrt.-vel! Érdeklődik az önkiszolgáló pénztárgépek után? Lecserélné a papíralapú polccímkéit? Komplex, magyar fejlesztésű kereskedelmi rendszereket vezetne be?

Referenciák