A gyors, a szerethető, a megtérülő: önkiszolgáló pénztárgép 

 

A gyors, a szerethető, a megtérülő: önkiszolgáló pénztárgép

Éles üzemben bizonyítanak az első önálló hazai informatikai cég önkiszolgáló kassza megoldásai a budaörsi Prímában. A kasszamegoldást az engedélyeztetést követő hetekben testre szabva, határidőre telepítette a Szintézis ZRt., ezzel elindítva egy teljes roll-out folyamat első lépcsőjét.

Nem sok idő kellett a Szintézisnek, hogy saját fejlesztésű önkiszolgáló kassza megoldását telepítse, sőt, az engedélyeztetést követő hetekben már élesben üzemelnek is az NCR alapú kasszák. A budaörsi Príma üzletben azonnal 4 önkiszolgáló kasszát telepítettek a 2 hagyományos eladót igénylő kassza helyére, így jelentősen gyorsítva a kasszazóna áteresztőképességét.

Már az automata kassza engedélyeztetését megelőzően is rengeteg megkeresést kaptunk, így számítottunk rá, hogy kasszamegoldásunknak nagy sikere lesz a retail piacon. A nyári hónapokban is felkészülten vártuk a dömpinget, számos új telepítés vár ránk, de a Príma pilot lezárása után a teljes roll-outra is felkészültünk – mondta Szabó Dávid a Szintézis ZRt. vezérigazgatója.

Teljes értékű kassza megoldás

Elemzések, megtérülésszámítás és tervezés előzte meg a pilotot, és mivel idehaza még mindig magas a készpénzzel fizetők aránya, a legjobb megtérülést a bankkártyát és készpénzt elfogadó önkiszolgáló kasszamegoldás hozta. Így teljes értékű kasszát tudunk biztosítani a vásárlóknak, érthető és átlátható grafikus felülettel, egyszerű használattal– tette hozzá Kozma Éva a Szintézis ZRt. kereskedelmi igazgató helyettese.

A gyors, a szerethető, a megtérülő: önkiszolgáló pénztárgép

A nemzetközi tapasztalatok is azt mutatják, hogy az önkiszolgáló kasszák valóban megtérülő befektetések, ami hazánkban különösen helytálló. A felszabadult szakképzett munkaerő a kasszazónákból a vásárlók még magasabb kiszolgálásáért dolgozhatnak, ezzel hatékonyságot és költségcsökkentést elérve.

A Príma pilot élesben is rámutatott, hogy egy átgondolt önkiszolgáló kassza mennyire felgyorsíthatja a kasszazóna áteresztőképességét. A fiataloktól kezdve az idősebb korosztályig mindenki könnyedén boldogult a kasszák kezelésével, ráadásul a „csináld magad” játékosságot, így nagyobb elégedettséget is vitt a vásárlásba, fokozva a vásárlói élményt is.

Referenciák