Hatalmas gólt lőtt a Szintézis Zrt. a kasszapiacon 

 

Hatalmas gólt lőtt a Szintézis Zrt. a kasszapiacon

A Szintézis több, mint 30 éve az elsőosztályú ligában játszik a magyar informatikai életben. Egy nappal foci világbajnokság kezdetét megelőzve pedig hatalmas gólt lőttek a kereskedelmi IT piacán. 2018. június 13-án a Szintézis önálló hazai informatikai cégként elsőként kapta meg önkiszolgáló kassza megoldására az BFKH (korábban MKEH) engedélyét.

Új korszakot nyitott a Szintézis Zrt. a magyar retail piacon. Saját fejlesztésű önkiszolgáló kassza megoldása (Self Checkout - SCO) és az NCR kasszahardvere megkapta a BFKH (korábban MKEH) engedélyét, így hivatalosan is elstartolhatnak a már előjegyzett telepítések.

Miért nagy győzelem ez a retail piac számára?

Az önkiszolgáló kasszák külföldön már nagy sikert arattak, hazánkban viszont még csak most kezdenek elterjedni. A Szintézis az első magyar informatikai cég, aki BFKH engedéllyel rendelkező önkiszolgáló kasszát kínál.

Az önkiszolgáló kasszák megoldást adnak a képzett munkaerőhiány pótlására, az emberi erőforrások jobb elosztására, valamint gyorsítják a kasszazónában történő várakozás idejét! A Cronis kasszarendszerrel futó NCR automata kasszák készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőséggel, ellenőrző mérleggel, felügyeleti szoftverrel, 3 nyelvű interaktív kezelőfelülettel, hazai szervízzel, háttértámogatással - beleértve a gyakran változó papírpénz és érme fajták követését is - és számos extrával várja a fejlődést az innovációban látó üzleteket.

Mióta sejthető volt, hogy a Szintézis előrukkol önkiszolgáló kassza megoldásával, megpezsdült a retail piac. Már az engedélyeztetést megelőzően 10 áruház jelezte teljes roll-out igényét, ami több mint 40 darab önkiszolgáló kasszát jelent! Ebből is látható volt, hogy az önkiszolgáló kassza megoldásra nagy az igény, de az igazi robbanásra a következő időszakban számítunk. Cégvezetőként különösen nagy büszkeség, hogy magyar tulajdonú IT cégként elsőként a Szintézis rukkolt elő a technológiával, mi lehetünk a technológia magyar úttörői, széleskörű bevezetői. Rengeteg munka áll mögöttünk, de csapatunk kimagaslóan vizsgázott – mondta Szabó Dávid a Szintézis Zrt. vezérigazgatója.

Referenciák