Ipari eseménykezelő rendszer (ASCOM) 

 

Professzionális eseménykezelő és kiértesítő rendszer a kritikus ipari folyamatok felügyeletéhez

Gondot okoz a termeléskiesés pontos dokumentálása?

Az Ascom Unite rendszerben minden esemény másodperc pontosságú időbélyeggel kerül naplózásra. Nincs elkallódott üzenet vagy feladat. A kritikus folyamatok lépéseit pl.: gépleállás, karbantartó értesítése, anyagvételezés, készre jelentés, termelésbe történő visszaállítás stb. a rendszer automatikusan, külön rekordként rögzíti, ezeket CMMS szoftverek felé továbbítja, de önmagában is szűrhető, exportálható akár egy excel- táblába.

Problémás a papír alapú nyilvántartás?

Az ipari kivitelű, hordozható Ascom Unite mobil eszköz használatával a munkafolyamat minden része egyszerű gombnyomásokkal dokumentálható. Végre megszűntetheti a sokszor tévedéseket tartalmazó, olvashatatlan kézi munkalapokat. A készülék kesztyűben is könnyen kezelhető, IP65-ös védettséggel rendelkezik, ütésálló, opcionálisan robbanásbiztos (ATEX) kivitelű. Kivételesen hosszú üzemidejének köszönhetően (18 óra beszélgetést illetve 120 óra készenlét) a karbantartásban dolgozó kollégáknak nem kell munkájukat az adminisztráció miatt megszakítaniuk.

Fontos szempont a balesetek megelőzése?

Az Ascom Unite által lefedett területen pontosan lokalizálható zónákat definiálhatunk, így a készülékek helyzete folyamatosan követhető. Baleset esetén a készülék dőlésérzékelője egy előre megadott késleltetés után aktivizálja a riasztási funkciót. A riasztás egy időben érkezik a diszpécser számítógépére és az elsősegélynyújtó ügyeletes mobiltelefonjára is. A rövid üzenet tartalmazza a dolgozó azonosítóját, a baleset pontos idejét és helyét is. A segítségnyújtásban résztvevők munkáját segíti a készülék lokális hangjelzése is.

Különböző felügyeleti rendszereket egységesen szeretne kezelni?

Az Ascom Unite üzenetközpontja közvetlenül is kapcsolódhat a monitorozni kívánt eseményekhez, de képes kezelni az összes meglévő rendszer (pl. logisztika, termelés, épületgépészet, karbantartás stb.) által küldött jelzéseket is. Nem szükséges a jól bevált rendszereit lecserélni, sőt plusz funkciókat nyerhet a kiértesítési szolgáltatás által. A kiértesítés iránya lehet hagyományos GSM készülék vagy e-mail is, így házon kívül is elérhetőek a rendszer előnyei.

Elérhetőek a rendszer szolgáltatásai okostelefonról is?

Az Ascom Unite Axess kliens segítségével a rendszer minden funkciója elérhető iOS7.x és Android (4.1 felett) mobileszközökön. Nem szükséges új készülékeket vásárolnia, a folyamatok felügyelete és irányítása könnyen kezelhető egy egyszerű mobilkészülékről is.

Hogyan illeszthető ez a megoldás a vállalati LEAN-filozófiába?

Az Ascom Unite rendszer maximálisan támogatja a LEAN-filozófia egyik fő alapelvét: az értéket nem teremtő lépések eltávolítását minden folyamatból. Ennek érdekében az Ascommal az operatatív dolgozók azonnal értesülnek a nekik kiosztott feladatokról, rögtön nyugtázni tudják azt, és könnyedén értesíthetnek róla más kollégákat is. Felesleges adminisztrációs teher nélkül, valós adatok kerülnek a rendszerbe. A munkafázisok pontosan kerülnek rögzítésre, ezáltal sokkal inkább tervezhetővé válik a termelés, a géphasználat, a karbantartási költség és az anyagfelhasználás. Összességében az Ascom Unite használatával óriásit javul a hatékonyság és a versenyképesség.

Bővebb információ érdekében forduljon hozzánk és kérje ajánlatunkat!

Referenciák