A Szintézis is megkapta a trafik rendszer minősítést az NDN Zrt.-től 

 
2013. augusztus 29. - A jelenleg érvényes rendelet alapján a trafikosoknak szeptember 1-től kell adatot szolgáltatniuk a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. által minősített rendszerek útján. A Szintézis Informatikai Zrt. trafik rendszere is megfelelt az NDN Zrt. minősítési folyamatán. Az NDN ZRt. a kiskereskedelmi rendszerek tanúsítására hivatalos minősítési központot hozott létre augusztus elején. A hivatal a rendszerek elektronikus készletnyilvántartását és adatszolgáltatását ellenőrzi.

A minősítési rendszerben sikeresen megfelelt kiskereskedelmi rendszerek és gyártóik tanúsítványt kapnak, amely igazolja, hogy működésük megfelelő az NDN központi rendszeréhez való kapcsolódáshoz.

Minden olyan gyártó és terméke tanúsítványt szerezhet, amely képes arra, hogy napra pontos készletnyilvántartást vezessen, és az adatokat online kapcsolat útján továbbítsa az illetékes szerveknek, illetve teljesíti a megfogalmazott követelményeket. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. kizárólag a minősített rendszereket ajánlja a trafikosoknak.

A Szintézis trafik rendszere NAV adatszolgáltatásra előkészített. Az ajánlatunkban szereplő kassza rendszer elektronikus naplóval rendelkezik, és az érvényes jogszabályok alapján 2013.12.31-ig AEE egység nélkül használható. A rendszer már eddig is mindenben megfelelt a koncessziós pályázat előírásainak, s erről most hivatalos tanúsítvánnyal is rendelkezik. Az NDN közleménye szerint a trafikosoknak a kormányrendeletben meghatározott módon, legalább naponta kell jelenteniük a készleteikről és forgalmukról.

A Szintézis trafik rendszeréről bővebb tájékoztatást

itt olvashat.

Referenciák