Bevezettük az első Elektronikus polccímke rendszert! 

 
2007. szeptember - Megnyílt a vecsési Praktiker, ahol a Szintézis bevezette a Pricer Elektronikus árcímke rendszert elsőként Magyarországon.

A Szintézis High-tech megoldásai a vecsési Praktikerben

2007. szeptember: Megnyílt a vecsési Praktiker, ahol a Szintézis bevezette a Pricer Elektronikus árcímke rendszert elsőként Magyarországon.

A Praktiker több százmillió forintos befektetés keretében olyan modern információtechnológiai eszközöket és megoldásokat integrált az európai mintaáruháznak szánt vecsési üzletébe, amelyek a vásárlási folyamatot egyszerűbbé és látványosabbá teszik.

Az üzletegységben elektronikus árcímke mutatja valamennyi árucikk árát, ez csaknem 35 ezer féle terméket jelent.

A Praktikerben felszerelt Pricer elektronikus polccímkék magyarországi disztribútora a Szintézis Informatikai ZRt. A címkék elemről működnek akár 10 évig is. Alkalmazásuk lehetővé teszi azt, hogy a boltosok az eladótér felett elhelyezett infravörös adók segítségével vezeték nélküli egyetlen gombnyomással megváltoztathassák egy adott termék árait, legyen az akárhány különböző helyen kiállítva az üzletben. Egy akció árváltozásait így átvezetni gyerekjáték. Akár arra is adott a lehetőség, hogy egy-egy árucikket csupán adott időszakra, órákra akciózzon meg az üzlet. A címkék minden esetben visszaigazolják, hogy sikeres volt-e a frissítés. A rendszert a kasszákkal is összekötötték, így az árak biztosan mindenütt megegyeznek.

Az elektronikus árcímkéket Magyarországon először itt vezették be, de külföldön már jó ideje bevált technológiának számítanak.

A pénztárzónában új generációs, érintőképernyővel rendelkező IBM-gyorskasszák működnek, ezek percekkel csökkentik a várakozási időt, és kontrollként megjelenítik a megvásárolni kívánt árucikk fotóját is. A kasszarendszer integrációját a Szintézis Zrt. végezte. Az üzlet területén számos helyen információs terminálokat szereltek fel, amelyek – a vonalkód-leolvasónak köszönhetően – adatokat biztosítanak a vásárlóknak a kezükben tartott termékről.

A jövőben további újdonságok várhatóak. A tervek szerint néhány éven belül már használható lesz a bevásárlókocsit helyettesítő intelligens kosár és működni fognak az önkiszolgáló kasszák, melyen a vásárlók maguk húzhatják le a kiválasztott termékeket.

Bővebben az elektronikus polccímkéről

Referenciák